top of page

Leva ett tantriskt liv

Vad är det egentligen att leva ett tantriskt liv?


En del beskriver det tantriska förhållningssättet till livet som en radikal acceptans av allt som är. Att vad som än sker, hedra det som heligt - både det ljuvliga och det som smakar mer beskt, inledningsvis. Att kunna hålla det med kärlek och möta det med värme, välkomna.


Ett tantriskt liv betyder inte att alltid gå runt i njutning, tvärtom att också tillåta utmaning och känna det som är.


Sätt att utforska och fördjupa kontakten med dig själv, din själ och din kropp kan till exempel vara att


  • Ankra in i dina andetag flera gånger under dagen, oavsett vad du håller på med. Att stanna upp i att känna dig själv inifrån genom luften som strömmar in i lungorna, kroppen som tar plats därifrån. Vad känns levande i dig just i den här stunden?

  • Öva lyssnande till dina behov, i stunden. Vad skulle du må bra av att ge till dig själv just nu? Vad skulle du önska eller behöva för att hålla dig själv i kärlek, för vila och växande? Ankra in i hjärtat och kroppen, förbi tankens första impuls.

  • Att utforska njutningen i det lilla och stora under dina dagar. Täcket mot huden när du vaknar, kallt vatten mot dina läppar efter ett träningspass eller vinden som stryker en hårslinga över din kind.

  • Att öva lyssnande i närvaro med din vän, partner eller kollega. Att lyssna med intentionen att inte förändra, göra något med det personen delar - bara ta emot, se den och hålla personen i sin upplevelse.

  • Utforska beröring som sker utan mål, för att det dels helt enkelt kan kännas härligt - och också för att kanske fördjupa din förmåga att känna subtil beröring mot din hud? Utforska hur du känner kontakten med den som berör dig om den håller händerna strax ovanför din kropp, eller om du själv berör dig på mjuka sätt och utforskar din energi och din fysiska kropp?

De här är bara några exempel på sådant som du kan utforska mer av, i det lilla och det stora. Det är också sådant som går fint att öva på vare sig hemma eller på arbetet, vare sig du tänker dig ett privat eller professionellt rum.~ ~ ~


I nästa blogginlägg kan du läsa mer om perspektivet tantriskt ledarskap. I det föregående inlägget hittar du också den korta introduktionen till tantra.


~ ~ ~Med värme, Tove Eloa Öberg

Socionom & eldprästinna

Visby


SMS/Tel för tidsbokning: 0739-136331

Vill du också dela den ettåriga energicirkeln som börjar den 28-29 maj på Gotland? Läs mer här!

Comentários


bottom of page