top of page

KÖPVILLKOR
 

1. Om Akka Meditation
Företaget Akka Meditation, organisationsnummer: 8307153208, är baserat i Visby. Företagets postadress är Signalgatan 24A, 621 47 Visby. Önskar du att komma i kontakt med oss, skicka ett mail till tove@akkameditation.se med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.


2.1 Köp av individuella tjänster så som samtal, meditation och behandlingar
Beställning sker via hemsidan eller via telefon/e-post. Betalning sker vid tillfället för tjänstens genomförande alternativt enl. ök., normalt inom 10 dagar.

 

Ombokning av befintligt samtalstillfälle ska ske senast 24 timmar innan mötestiden, om detta inte har skett sker debitering för överenskommen tjänst. Vid sjukdom gäller reglerna som beskrivs under ”ombokning”.


2.2 Köp av energicirkel/kurser/retreats

Beställning sker via hemsidan eller via telefon/e-post.
 

För fristående cirklar gäller att avbokning oavsett orsak ska ske minst 24 timmar innan start, 25% av avgiften återbetalas ej. Vid senare avbokning sker ingen återbetalning.

För retreats och individuella ceremonier/meditationscirklar gäller att avanmälan mer än 30 dagar innan start, återbetalas undantaget anmälningsavgift á 1500 kronor. Vid avbokning mellan 30-10 dagar innan retreat återbetalas 50% av summan. Vid senare avbokning sker ingen återbetalning.

2.3 Köp av fysiska produkter

När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress. Är något fel i orderbekräftelsen, kontakta oss omedelbart kontakta via e-post tove@akkameditation.se


2.4 Köp av digitala produkter
Digitala produkter så som mp3-ljudfiler och arbetsmaterial kan ej returneras/återbetalas efter det att kund tagit del av länk i samband med betalning.

2.5 Köp av företagstjänster
Upprättas i separat avtal utifrån specifika samarbeten.

3. Leverans
Digitala produkter levereras direkt i samband med beställning och betalning.
Fysiska produkter sändes varje tisdag och levereras sedan inom 3-5 vardagar.
Bokade samtalskontakter, behandlingar, cirklar och retreats sker enligt överenskommelse.

Alla fysiska paket levereras av Postnord. Gratis frakt inom Sverige när du handlar för minst 599kr, annars 49kr per order. Endast leverans inom Sverige.

4. Priser
Alla priser i butiken anges i SEK och alla priser är inklusive 25% moms. Vi reserverar oss för prisändringar orsakat av prisändring från leverantör, feltryck i prislistan samt felaktigheter i priser beroende på felaktig information och förbehåller oss rätten att justera priset. 

5. Ångerrätt
Vid köp av varor på webbplatsen har du som kund en lagstiftad 14 dagars ångerrätt som gäller från det att du har tagit emot en vara som du har beställt. 


5.1 Vid nyttjande av din ångerrätt:
Du måste meddela att du ångrar dig. Meddelandet ska skickas till oss tove@akkameditation.se
I ditt meddelande ska ditt namn, din adress, e-postadress, ordernumret samt vilka varor som returneringen gäller framgå klart och tydligt. Du bör omedelbart och senast inom lagstiftad 14 dagar efter ångermeddelandet returnera produkterna till oss. Du står för returfrakt (49 SEK), leverans och skick på produkterna vid retur, produkterna bör därför skickas välpaketerade och i ursprunglig förpackning. På återbetalningsbeloppet förbehåller vi oss rätten att dra av en summa motsvarande värdeminskningen jämfört med varans ursprungliga värde vid använd eller skadad produkt.

5.2 Ångerrätten gäller inte vid:
- Ångerrätt är ej tillämpningsbart för digitala produkter så som ljudfiler, arbetsmaterial och onlinekurser.
- Om det har gått mer än 14 dagar sedan du mottagit din produkt.
- Om varan inte lämnas tillbaka till oss i samma skick som den hade när den levererades till kunden.  


6. Reklamation och klagomål
Vi besiktigar alla produkter innan dessa skickas till dig. Skulle produkten ändå vara skadad eller felexpedierad när den anländer åtar vi oss i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning att kostnadsfritt åtgärda felet. Du måste alltid kontakta oss för ett godkännande innan du returnerar en defekt vara. Klagomålet ska skickas till tove@akkameditation.se omedelbart efter att defekten har upptäckts. 

6.1 Hur går du tillväga vid reklamation?
Eventuella fel och defekt ska alltid reklameras till tove@akkameditation.se där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och en beskrivning av felet. Om det inte lyckas oss att åtgärda felet eller leverera en liknande produkt, återbetalar vi dig för den defekta produkten i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vi står för returfrakt vid godkända reklamationer. Vi förbehåller oss rätten att neka en reklamation om det visar sig att varan inte är felaktig i enlighet med gällande konsumentskyddslagstiftning. Vid reklamationer följer vi riktlinjer från Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.

 

7. Ansvarsbegränsning
Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten. Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande (Force Majeure). Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör. Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll.


8. Produktinformation
Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då en viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker alltid på bästa sätt att exponera produkterna så korrekt som möjligt.


10. Personuppgifter
Genom att handla hos Akka Meditiation accepterar du vår dataskyddspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning. Vi säljer eller vidareger aldrig dina uppgifter till tredjepart utan rättslig grund. Akka Meditation är ansvarig för behandlingen av personuppgifter som du lämnat till oss som kund. Dina personuppgifter behandlas av oss för att kunna hantera din beställning samt i de tillfällen då du har önskat nyhetsbrev eller kampanjerbjudanden - för att kunna anpassa marknadsföringen åt dina individuella behov. Nedan information är en summering av hur vi i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) lagrar och behandlar dina uppgifter. 

10.1 Vad är en personuppgift?
En personuppgift är all information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person. 


10.2 Vilka uppgifter lagrar vi?
För att kunna hantera din beställning samt svara på frågor relaterat till din order (kundtjänst) lagrar vi ditt förnamn- och efternamn, adress, telefonnummer, e-postadress, och köphistorik. Dina uppgifter lagras så länge vi har en rättslig grund att behandla dina uppgifter, exempelvis för att fullfölja avtalet mellan oss eller för att efterleva en rättslig förpliktelse enligt exempelvis bokföringslagen.


10.3 Rättslig grund
I samband med ett köp behandlas dina personuppgifter för att fullfölja avtalet med dig. Marknadsföring, kampanjer och liknande utskick sker efter samtycke från dig.


10.4.1 Betalleverantör
Vid genomförande av köp, delas information med vår betalleverantör. Det som lagras är förnamn, efternamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Väljer du att betala med faktura sparas även personnummer hos betalleverantören. Informationen sparas för att kunna genomföra köpet och för att skydda parterna mot bedrägeri. 

De betalleverantörer (betaltjänster) som vi använder oss av är: Kortbetalning via Stripe, Swish och faktura med betalning genom bankgiro.


10.4.2 Fraktbolag
För att kunna leverera dina beställningar och slutföra vårt avtal måste vi dela med specifik information med fraktbolaget. Det som delas med fraktbolaget är förnamn, efternamn samt adressuppgifter för leverans. E-postadress och/eller mobilnummer kan även komma att delas med fraktbolaget för avisering. De fraktbolag vi samarbetar med är: PostNord.


10.4.3 Nyhetsbrev
Har du valt att prenumerera på vårt nyhetsbrev delas förnamn, efternamn och e-postadress med vår nyhetsbrevsleverantör. Detta för att kunna hålla dig uppdaterad med information och erbjudanden i marknadsföringssyfte. Vi använder MailChimp och Wix för utskick av nyhetsbrev.


10.5 Rätten till tillgång
Du har rätt att få utdrag av all information som finns om dig hos oss. Utdrag levereras elektroniskt i ett läsbart format.


10.6 Rätt till rättelse 
Du har rätt att be oss uppdatera felaktig information eller komplettera information som är bristfällig.


10.7 Rätten att bli glömd
Du kan när som helst be att uppgifterna som avser dig raderas. Det finns få undantag till rätten till radering, som till exempel om det ska behållas för att vi måste uppfylla en rättslig förpliktelse (exempelvis enligt bokföringslagen).


10.8 Ansvarig för dataskydd
Akka Meditation är ansvarig för lagring och behandling av personuppgifter i webbutiken och ser till att reglerna efterföljs.


11. Ändringar till de Allmänna Villkoren
Vi förbehåller oss rätten att när som helst företa ändringar i villkoren. Ändringar av villkoren kommer att publiceras online på webbplatsen. De ändrade villkoren anses för accepterade i samband med order eller besök på webbplatsen.


12. Tvist och lagval
I tillfälle av att tvist inte kan lösas i samförstånd med företagets kundtjänst och kunden, kan du som kund vända dig till Allmänna Reklamationsnämnden, se arn.se.

bottom of page