top of page

Kvinnor som stöttar kvinnor.

Till dig som går på jorden just nu, som delar resan av att växa och utvecklas i kärlek. Genom motgångar, utmaningar och längtan, lust. Att gå steg för steg inåt, till att hitta hem till din kärlek och din kraft.


Till dig som går på jorden just nu, skulle önska dela den resan och kanske inte tror att du får vara del av den? Att du inte riktigt får plats, har det som behövs för att hitta dit - till kärleken i dig, till gemenskapen i att hitta fler på jorden som också vill leva i kontakt med sig själva, själ, kroppar, liv. I kontakt med systrar och bröder.


Ifrån min soliga balkong i Visby vill jag skicka några rader av hopp och med en inbjudan att välkomna hela dig, med allt det du är. Att välkomna Dig!Så många av oss går omkring med en känsla av att behöva vrida ner volymen på oss själva för att passa in. Eller över att vara tillräckliga. Att navigera balansen av tillräcklighet och att vara för mycket. Att ta sin plats på ett sätt som gör att du riskerar få höra att du är för kraftfull, att du inte kan göra sådär just nu - du får vänta in andra, ta det lite lugnt. Parallellt höra budskap som att nu är tid att våga, satsa, lev din kraft - tro på dig själv, uttryck dig, sätt gränser.


Inte undra på, att många av oss på jorden, blir lite matta i lacken av de dubbla budskapen.


Den senaste veckan har jag igen och igen mött er, kvinnor som kommer till mig i olika rum och sammanhang. Som sätter ord på ungefär det jag skrivit här ovanför, med mina helt egna ramar och kopplingar.

Det ger mig gång på gång insikter om värdet av det som skapas inom oss, var och en, när vi söker kontakten i trygghet med oss själva, med någon annan - vän, syster, professionell kontakt, trygg bror, listan är fri att fylla på. Att få tas emot med hela dig - med alla dina mjuka sidor, alla dina skaviga hörn, alla dina välkomna tankar och känslor, alla de känslor och tankar som du helst av allt skulle gömma undan för evigt, av oro för att inte tas emot, fullt ut, om du delade med dig av dig själv.


Mer och mer fascineras jag över hur vi kan uppleva närhet, läkning och liv genom att vara i trygg närvaro med andra. Att vi kan skapa så mycket gott inom oss och mellan oss, genom att vara i ett möte med någon annan som också önskar mötas ifrån en plats av att låta dig få finnas där med allt som behöver få komma upp, bli sagt eller hållet i tystnad. Eller få bli firat, hyllat! Det är stort!


Är så himla tacksam för varje, vartenda möte med dig och er som väljer att dela tid med mig på olika sätt. Att jag själv har så många varma, vackra, kärleksfulla kvinnor som stöttar mig på min väg. Att vi får ge till varandra, när vi behöver i lite olika omgångar i livet - att se både vår sårbarhet och vår enorma kraft. Tack, till Dig!
Alldeles nyligen lämnade jag en fast anställning som chef och gick i och med det, över till att leva och leka heltid med Akka Meditation. Dag för dag, är det som att jag får uppleva att lager skalas av mig. Som att jag lager för lager får upptäcka vad som vill höras, bli sett, få skapas nu när jag har fokus enbart här - med mitt sätt att skapa genom lust och kraft, grundning och kontakt.


Det är pirr-i-magen och integration, tid att vila och låta dagarna passera - det är just nu det som är min egen ordination för liv och mellanrum! Att inte pressa in kloka saker att skapa, göra, sälja, tänka en himla massa. Utan att just låta tiden få ta sin plats, mellanrummet få skapa rum för livet att hända och utveckla sig i alla de sammanhang jag lever.


Hur skapar du rum för mellanrum i ditt liv?

Jag längtar redan efter det som vill komma, utan att riktigt veta vad det är! Innan jag skapar rum för att arbeta mer fokuserat med just hur, vad, när - så ska jag nu gå på lite ledigt tillsammans med min son! I två veckor checkar jag på det stora hela ut, åter igen för mailkoll etc. den 12 juli. Såklart kan det hända att jag delar något litet, när andan faller på - för så mår jag bäst. Att dela när det känns rätt i mig. Kanske mest på Instagram - följ mig gärna där, om du har lust. Kanske hittar du en och en annan uppdatering ifrån min nya myshörna på balkongen. Fatta arbetsmiljön, haha! Sjukt nöjd är jag!

Sedan finns det några datum förberedda för dig som vill boka samtal eller energibehandling, under sommaren. Jag tar emot fysiskt i Visby förutsatt att du är symtomfri. Online - absolut! Du bokar enklast genom att skicka ett mail till mig på tove@akkameditation.se och ange ditt namn + mobilnummer + önskad dag och tid + online/fysiskt möte. Tillgängliga tider: 19 juli kl. 10-15, 26 juli 09.00, 13-15, 5-6 augusti 9-15 samt 12 augusti 9-15 och 25-26 augusti 9-15. Du hittar också tiderna på www.akkameditation.se Ange också vilken typ av möte du önskar. Du kan välja mellan


Delning & spegling 25 min 450 kr

Själsvila, energiarbete 45 min 700 kr (endast Visby)


Kristallhealing 90 min 1500 kr (endast Visby)

Samtal & meditation 55 min 850 kr

75 min 1100 krVibben är också en fysisk systercirkel i Visby framåt sommarens mitt/slut, liksom onlinecirklar för kvinnor... Vad tror du om det? I mig känns det mer än rätt..!


Med det ska jag stanna idag, gå inåt en stund - för att sedan göra allt det där som livet också önskar av en. Du vet, fixa lunch, hänga en tvätt, plocka i en diskmaskin, just ja - packa inför en resa, fixa blomvakt och hur var det nu med tältet, kanske skulle vi prova att sätta upp det innan vi åker..? Haha ja du - livet.. Tänk vad det kan ge.


Jag önskar dig en himla fin dag, stund, kväll när du läser det här. Jag önskar framför allt att du får känna att du är en himla perfekt varelse, själ, kvinna, människa, person - du är välkommen med den du är.


Ta hand om dig. Andas djupa andetag, låt magen få ta plats. Mjukna i käkarna, sjung ifrån yoni eller hjärta, skriv av dig allt du har inombords, ring en vän, dela något nära, ta ett bad och låt havet hålla dig och skölja igenom dig med kärlek.


Vi hörs snart igen. Varma hälsningar! Tove Eloa Öberg Socionom & healer tove@akkameditation.se 0739-136 331

1 Comment


Jessica Johanson
Jessica Johanson
Jun 27, 2021

Åh, underbart att läsa dina ord du kloka kvinna❤🙏

Like
bottom of page