top of page

Börja meditera (lite grann)!

Du har bestämt dig. Du ska börja meditera en timme varje dag.


Det är något du funderat över länge. Du har läst artiklar om att meditationen ger alla möjliga hälsoeffekter, ger dig bättre minne, mer motståndskraft mot sjukdom genom förbättrat immunförsvar och så förmågan att stå emot livets växlingar liksom att uppleva glädje än mer!


När vi vill göra förändringar på något område i livet, är det vanligt att vi skapar stora mål och kanske lägger målsnöret lite långt där framme.


När du bestämt dig för en förändring, fundera över om ditt mål är rimligt!


Även om du skulle klara av att meditera en timme om dagen i resten av ditt liv, kanske det inte är helt realistiskt eller självsnällt att kräva av sig själv att gå från 0 till 100 direkt?


Att få lyckas är viktigt!

Våra belöningssystem är skapta för att gilla framgång och vinst. Därför, skapa struktur som möjliggör för dig att vinna oftare!


Hur?


- Börja smått!

Börja med tre minuter meditation varje dag, efter någon vecka kan du öka tiden (litegrann).- Gör det enkelt!

Bestäm dig för när på dagen det är mest lätt för dig att få till meditationen. I sängen på morgonen, på lunchen, innan kaffe på eftermiddagen?- Förbered dig!

Meditation behöver inte ske sittande i lotusställning på en matta framför en grön växt, tända ljus och rökelse. Men det kan göra det. Välj det sätt du tycker känns rätt för dig. Om du vill meditera sittande på en matta eller kudde: lägg fram dessa på en bra plats, skapa en setting som gör att du direkt kan börja meditera .I den här texten skriver jag om meditation som om det bara vore tyst meditation i stillhet. Så är det verkligen inte - det finns många fler sätt att meditera och att leva meditation. Fortsätt följa bloggen för fler inlägg med inspiration om meditation och inre hälsa!


2021-08-04

Tove Eloa Öberg

Socionom & healer

Akka Meditation


Hela augusti planerar jag att skriva dagliga reflektioner i bloggen. Följ gärna och dela de inlägg du hittar mening i!


Vill du följa med på Energiretreat på Gotland den 3-5 september? Hör av dig direkt till mig för mer info! Telefonnummer 0739-136 331 eller mail tove@akkameditation.se


Comments


bottom of page