top of page

Självomsorg i tredje advent.

Glad och ljus tredje advent, önskar jag dig, du ljusa själ som följer och läser här!

Jag önskar dig ett ljust sinne och ljus i hjärtat - vila, lugn och ro.

Just nu är många flöden fulla av förslag på saker att köpa, mat och godis att laga, pyssel att skapa, konserter att gå på. Magiska saker!

Om vi vill!

Men - om du hellre vill vila? Läsa en bok? Springa en runda? Checka ut totalt?

Åh vad vi kan hamna i - sätta oss själva i - förväntan och dess strukturer, eller hur?

Idag har jag undantaget en morgonkaffe med en av mina bästa vänner och hennes familj, fyra hus bort, inte lämnat lägenheten. Dagens rutt har varit: sängen till köket, köket till soffan. Ungefär så! Triljoner avsnitt på Netflix.

Det är magiskt härligt och otippat skönt att faktiskt ge sig själv den tiden ibland. Hur gör du?

Kontraster är spännande. Igår öppnade vi den första ettåriga cirkeln tillsammans, två kvinnor och jag. Det var en väldigt fin dag, som fick flöda på från stund till stund - själsresor och olika övningar för att känna inåt, liksom komma i kontakt med elementen. En mjuk dag, som i min känsla gick djupt.

Tacksamhet över att få skapa och dela det rummet.

I mig väckte gårdagen minnen från mitt liv innan jag valde vägen att leda mig själv medvetet genom kärlek - en tid där jag kämpade på ett helt annat sätt än nu, med självomsorg. Självomsorg i att hedra mina gränser, i att se mina varma sidor och uppskatta de jag upplever mer utmanande, att ha kärlek till min kropp och min snabba - tidvis krävande - hjärna. Förmågan att be om hjälp, vara öppen och sårbar.

Inte minst: uppskatta mitt eget sällskap.

Att genuint njuta av en dag utan att prata med nästan någon, en dag av att lyssna bara på vad jag själv vill.

Det har tagit tid att hitta dit. Att få upptäcka vad jag längtade och längtar efter, att få upptäcka den ibland tysta röst som viskar kärlek igenom dagarna.

Har du hittat den kärleksfulla rösten inom dig?

Idag är en bra dag att börja. Du får, du har den i dig. Sätt dig en stund och känn in i hjärtat - vad är levande där idag?

Glad tredje advent!

Tove Eloa

Comentários


bottom of page