top of page

Reflektion som meditation?

Kanske märkte du att både Facebook och Instagram häromkvällen låg nere i några timmar. Spännande fenomen, för dem av oss som upptäcker att det hör till en kvällsritual att checka in med en scroll men också att kommunicera via Messenger, med nära och kära… Ja - för mig blev det hur som helst en bra anledning att få fundera över tid och vad jag/vi väljer att lägga vår tid och energi på. Funderar du på det ibland? På vad du väljer att prioritera mer av i ditt liv, eller mindre? Den senaste tiden har jag flera gånger befunnit mig i sammanhang där brist på tid att reflektera, har varit väldigt vanliga upplevelser i de grupper jag mött. Ibland ganska frustrerande hos de som delat, att inte förmå hitta (eller skapa) den tiden. Ibland mer ett konstaterande, kanske utan så mycket reflektion kring effekten av det hela.Det har både väckt lite av en fascination i mig, och en oro. Fascinationen hör nog mest ihop med den spegling som det ger mig, av att jag idag har en vardag dädär jag aktivt valt att skapa rum för reflektion som en av de absolut största grundstenarna i mitt företagande likväl som i mitt privata. Där jag också ser att det ger mig ett enormt värde, faktiskt både hälsomässigt, relationellt och för att utveckla mitt företag, vecka för vecka, att växa hållbart och, vill jag tro, mer kvalitetssäkrat! Oron, tror jag handlar om en idé i mig att brist på reflektion och en titt inåt, kan få oss att springa ganska onödigt långt åt fel håll, sådär på autopilot. Att det i sin tur inte sällan kan drabba både vår hälsa, men också sänka livskvalitén och inte heller direkt öka på känslan av kontakt - med oss själva, i våra relationer med nära och kära, kollegor - och dessutom minska vår förmåga att skapa rum för glädje och kreativitet i livet. På många sätt viktigt, både privat och professionellt. Upplever du att reflektion på olika sätt är meningsfullt för dig? Hur ser dina rum för reflektion ut? Reflekterar du oftast med dig själv, ensam i meditation eller i skrift, kanske med andra? Det vore verkligen fint att höra dina tankar (och reflektioner!) på det här temat! Vill du höra mer om de rum jag själv har i min vardag för reflektion och meditation? Vad skulle vara roligt och hjälpsamt för dig att höra mer om? Maila mig gärna på tove@akkameditation.se så svarar jag gärna! Tack för att du har läst hela vägen hit! Ta hand om dig - hoppas att vi hörs! Tove Eloa Öberg Socionom & healer Akka Meditation / Energi & Akademi

Comments


bottom of page