Livsbalans - hur?

För en tid sedan lovade jag att skriva ett inlägg om hur det är möjligt att hålla närvaro och balans genom arbetsdagen, särskilt för den som arbetar på distans.


Sedan hände livet - ni vet, det där när allt dyker på en samtidigt? Det där fenomenet när du tror dig ha en plan, läget under kontroll (vad det ens är). Och vips, så skapar universum helt andra saker att förhålla sig till och diverse andra priolistor än den du själv skrivit. Så: jag styr om - närvaro i distansarbete är förvisso väldigt viktigt och jag har en hel del att säga på området, tycker jag. Men livet är ju så mycket mer än distansarbete och arbetstid.


Så idag vill jag skriva något om det här med livsbalans att välja varje dag, nu och här, att skapa fina stunder för dig själv - oavsett vad livet just nu ger dig.

Om du och jag har följts åt en tid, så vet du kanske att jag utöver arbete på deltid, driver det här magiska företaget Akka Meditation där Popcornpodden med tiden blivit en lekplats som gränsar mellan fritid och företag. Utöver det - eller snarare som grund i livet - är jag ju också mamma och har min son på halvtid, som bas. Jag är en person som älskar att skapa kreativt, som njuter ganska intensivt av allt jag är i och som också kan känna avgrund när känslor av det tyngre slaget, behöver få kännas igenom.


För mig är ingången till livet att livet händer för oss. Det är min starka, starka tro och grund till att leva som människa. Livet vill mig väl, livet vill ge lärande och växande.


Med det sagt, så kan det lärandet och växandet ge jordens växtvärk i själen.

För i ärlighetens namn - inte känns utveckling alltid härlig?


Kris och utveckling, är ju bland annat namnet på en bok som en fantastisk man skrev för många år