top of page

8 mars - kvinnokraft.

Det här är ett inlägg både till dig som är kvinna, liksom dig som är man. Det är ett inlägg oavsett hur du definierar ditt kön, ditt varande som människa.

Det är en text om att leva i ett patriarkalt samhälle - men med vinkling utifrån min egen upplevelse av att vara just cis-kvinna.

Jag känner ett motstånd i att ens formulera orden just nu - jag bär en irritation i kroppen, en frustration av att veta hur många människor som idag upplever svåra utmaningar på alla möjliga livsområden - för att de är just kvinnor.

Jag känner en rädsla, att inlägget ska dra iväg med destruktiva kommentarer och hat - kring det som är, kring våld och orättvisor på jorden just nu.

Min önskan är motsatt.

Jag önskar att vi handlar oss härifrån och framåt med kärlek.

Att vi väljer att hedra oss själva som kvinnor så i grunden, att det ger ringar vattnet till varenda syster och bror på den här jorden. Att varenda levande själ också vill hedra sig själv - och genom det även ser att vi hedrar varandra mer, när vi är i kontakt med den kärleken inom oss.

8 mars, internationella kvinnodagen. En dag som synliggör mängder av år, av förtryck av kvinnor - och av män, som velat gå ifrån gamla och ofta destruktivt snäva könsroller. För låt det vara tydligt: patriarkala strukturer drabbar kvinnor - men också män, något oerhört.

När jag ikväll nu tänker igenom min dag (idag och igår, faktiskt), kan jag se att den varit i tecknet av REVOLUTION kring så många teman som är viktiga för mig. Följ med!

  • Igår och idag: ettårig energicirkel och enskild behandling. Så viktiga och varma resa med kvinnor, kring att hedra resan på jorden och det lärande vi får uppleva, på jorden. Jag går givetvis inte in på någons personliga resa i samtal/behandling hos mig. Men jag kan konstatera i alla cirklar och samtal jag har, att det är återkommande just temat att landa in i hjärtat och hedra sig själv, friden som bor i oss, i grunden. Det är också en resa i vad som händer när vi hyllar varandra, som kvinnor och människor. Hjälper varandra att hylla - just varandra.

  • Poddinspelning av Popcornpodden tillsammans med min fina vän och syster Hildur. Ett så viktigt samtal - ett samtal som vi inte hade kunnat ha relativt nyligen i samhället. Att som läkare respektive socionom, förena akademi med energi och alternativa metoder för läkning... Det finns en lång tid på jorden, när vi i just de kretsar som den du just nu befinner dig i genom Akka Meditation - hade blivit brända på bål. Företrädesvis var det kvinnor som brann, men också flera män som hade gåvor eller var vänner med de visa kvinnorna som kunde örternas språk, som fick sätta livet till. På jorden 2020 får vi leva, vi får uttrycka - om än med risken att bli mindre ansedda, och bli skämtade om. Det är en resa att modigt våga flytta gränserna med, om vad vi får och kan prata om och leva - att integrera.

  • Mia Skäringer på bio - No More Fucks to Give. Det är bara så att man måste se den. Alla. Måste se den. Mia Skäringer är som en Jeanne D'Arc som kraftfullt står på scen och levererar kraft och sanning utan filter. Tänker inte ens försöka beskriva eller definiera mer än så - och säga tack, tack, tack, för modet att dela så sant.

  • Ljudboken ADHD - Från duktig flicka till utbränd kvinna (Lotta Borg Skoglund) . Ärligt talat - du bara måste lyssna om du på minsta sätt kan relatera till att ha snabba tankar, har funderat i termer kring egen funktionsnedsättning eller har någon endaste vän inom fältet neuropsykiatri. Det är en oerhört välskriven och lättillgänglig bok som ord efter ord, tar fokus tillbaka - eller snarare bryter marken för - flickor och kvinnor med ADHD - från att ha varit helt osynliga, osedda, glömda - bortprioriterade. Forskning som gjorts, har gjorts på män. Utan hänsyn till att män och kvinnor har olika biologi och att kvinnor dessutom har en annan hormonell cykel att ha med i åtanke, för att bara nämna något - då har vi ännu inte räknat in sociala konstruktioner och rollförväntan.

  • Sist men inte minst: fått dela flera av de här händelserna med min egen mamma och bror, liksom en nära vän till familjen. Att vi valde att dela dagen, hedra kraften, liksom den nya tiden - för både kvinnor och män. En ny tid, där alla allt mer kommer att få leva utan förväntan och roller, utifrån konstruktioner och gamla idéer.

Gemensamma nämnare: T i d e r n a f ö r ä n d r a s. K ä r l e k o c h m o d ä r v ä g e n f r a m.

Den här magiska helgen, där jag fått möta kvinnor som väljer tid med sig själva i kärlek. Tid att hedra SIG själva, sin relation med SIG, för att de kan och får. Utan att be någon annan om lov.

Den här magiska helgen, där jag fått möta min magiska vän som lever sitt ljus i mötet med patienter och klienter. Integrerar kärleken och kunskapen, hon bär inom.

Den här magiska helgen, där jag fått lyssna på modiga Mia, som går före, banar väg med hela sin kraft. Den här magiska helgen, där jag fått lyssna på kraftfulla Lotta, som också hon går före - banar väg, med sin forskning och sitt driv. Tack för din tid, tack för ditt förtroende. Du som vill hedra mer av dig, leva mer i kontakt med Dig och hela din kvinnliga - manliga - mänskliga - själsliga kraft, välkommen på Energiretreat Naturkontakt 17-19 april (anmälan senast 25 mars). Kom också ihåg den ettåriga energicirkeln - även den en kraftfull resa. Start november 2020.

Varma hälsningar, Tove Eloa 0739-136331 tove@akkameditation.se

Comentarios


bottom of page