top of page

Krigarenergi och vila

Att stå centrerad i din egen kraft - hitta ditt inre, starkaste och mesta välkomnande JA. Det där som får hjärtat att vibrera, dina handlingar att kännas givna och självklara - även där motstånd kan finnas, att kraften av ditt ja bär in i att göra Ändå.


Att lika mycket vara i kontakt med och hedra ditt mest kraftfulla NEJ. Dina gränser, dina tydliga ramar för att hedra din själskraft. Därigenom skapa mer rum och frihet för livet att hända som det är menat för dig - och ge ringar på vattnet för andra att också få ta del av, genom den kraften.


Idag vill jag dela några ord om krigarenergi och om att hedra den vila som behöver få följa den, sida vid sida.
Jag vet inte om du är bekant med ordet krigarenergi, eller om det kanske är nytt för dig?I vår tid på jorden bär de flesta av oss inte rustningar och krigarkläder till vardags. Även om vi ju förvisso lever i en tid där det är mer aktuellt än någonsin, med tanke på omvärldsläge...

Istället kan vi upptäcka att vi får utforska krigarenergin i helt andra rum än de vi tänker oss som arenor för kamp.


Det kan handla om att ta stöd av energin för att sätta gränser i relationen till sina barn eller till sin partner, kanske ett ex. Att uttrycka sig rent och sant i mötet med en kollega eller samarbetspart. Det kan handla om att välja att använda din röst när du går förbi någon som blir utsatt för något, och som själv inte har tillgång till sin kraft och röst på grund av rädsla just i stunden.


Krigarenergin bär oss fram till att agera med hjärtat som guide - och stå grundade i våra värderingar. Ju mer vi utvecklar den förmågan, desto mer sker det med lätthet och utan att vi blir trötta och dränerade efteråt.


Men, hur mycket vi än har övat på gränssättning, att hedra vår heliga vrede eller att överlämna till andra att föra sina egna strider utan att ta på oss deras kamp. Så är det ändå inte särskilt konstigt att behöva vila. Hämta hem sig själv in i mjukhet, vila, avslappning.


Det senaste veckan har flera av de samtal jag fått vara i, relaterat till det här temat. Temat om att stå i sin kraft - hedra den. Temat om att mjukna in i vila - hedra den.


Att båda behövs. Blir del av samma helhet.


Jag tror, att de flesta av oss i vår tid på jorden lättare går in i görande än varande. Det görandet kan vara heligt - och det kan vara något som sker mer på autopilot än som en djupt grundad andlig praktik.


Vila och tillgång till dina mjukare nyanser, hjälper dig att kalibrera din energi, kanske rikta om den. Se vad som är viktigt Nu - vad vill din inre krigare egentligen fokusera på?När vi är aktiva i agerande och kamp, blir det rent fysiologiskt svårare att få kontakt med de mer lågmälda tonerna i hjärtat.


Genom att skapa rum för återhämtning både för kroppen och tanken, får hjärtats röst tydligare höras.


Du känner enklare av kroppens signaler ännu lite tidigare. Därigenom kan du också mer lite träning enklare navigera ditt ja och ditt nej.
Skapa en ritual för att hedra dig själv.

Hedra dig själv som den gudomliga kvinna eller man, människa och själ, som du är. Bygg dig själv ett vackert rum i helgen, en plats där du kan få sätta dig eller lägga dig och andas, meditera. Röra dig, beröra dig, mjukna på det sätt du behöver.


Kort eller långt är mindre viktigt - bara Att det sker - att du skapar det rummet för dig själv. För att du är viktig.


Om du vill ha stöd av en beröringsmeditation jag har spelat in, kan du se klippet nedan. Det är en guidad handmassage att göra på egen hand. Genom den kan du utforska med dina händer, din hud, därigenom skapa närvaro och kontakt. Kanske utforska nyanser av njutning, vem vet?


  

Du kan också gärna läsa tidigare blogginlägg om tantriska perspektiv på livet - en serie inlägg som också innehåller förslag på sådant som du kan göra för ett ännu härligare liv med fler strategier för att fylla på och öka förmågan att också möta livets utmaningar - liksom att njuta av livet ännu lite till.


~ ~ ~Med värme, Tove Eloa Öberg

Socionom & eldprästinna

Visby


SMS/Tel för tidsbokning: 0739-136331 För mer info om mina företagstjänster, gå in på www.energiakademin.se och följ mig gärna även på @energiakademin på Instagram.

Comentarios


bottom of page