top of page

Kreativitet i livspusslet

Hej, fina du som läser och följer med här i bloggen.


Här kommer några rader ifrån ett lite hest Visby där både sonen och jag återhämtar oss från ett visst globalt känt virus. Den var inte rolig - men jag är tacksam över att vi nog kom lindrigt undan, minst sagt. Det är med ödmjukhet jag konstaterar att kroppen är en källa till kraft, på många sätt.

Jag hoppas att du har det gott och varmt vart du än befinner dig på jorden.


 

Hur har ditt nya år börjat, såhär långt?

 

En del av oss kanske satte en intention för året, en del av oss lät bli. Hur vi än gjorde, brukar livet vecka ut sig som det är tänkt - vad vi än tycker om det.


Just nu har jag själv mer en process pågående, som inte är särskilt definierad i start och slut - av längtan, drömmar, mål. Där livet liksom händer samtidigt, med först jullov, nyår, lite covid på det, ja.. man får ta livet som det är, som det kommer till en. Skapa det därifrån! 


Idag vill jag tipsa dig om en onlinecirkel jag leder den 18 januari, för kvinnor som vill dela fullmånen i kreativa förtecken!


Du som följt mig en tid vet att jag definierar meditation som att vara närvarande i livet, som det händer. Som ensamstående förälder med en snart 10-årig son på heltid, egenföretagare och adhd-person, livet pågår 2.0... ja du fattar - så är kreativitet inte något som riktigt har tid att ske "fjorton timmar i sträck" eller när stjärnorna står rätt.


Kreativitet för mig, är att skapa i tre minuter och se vad som vill hända på duken eller pappret (eller i podden, för den delen). Det kan vara att lägga stenar i formation på stranden, att hacka lök med närvaro och se hur en kryddblandning vill se ut idag...


Det är också verkligen, att få upptäcka vad som vill hända med färger mot en duk eller ett papper. Jag älskar det, att vara just där och då - ingen annanstans än i färgen, i stunden.

Jag känner mig så inspirerad av den heldagsretreat som Hildur Hadenius och jag höll i nyligen, tillsammans med ett gäng magiska kvinnor här på Gotland. En del av cirkeln hade mest fokus på närhet till sig själv, sitt varande och sin energi, sin egen kropp. En annan del av cirkeln hade fokus på kreativa uttryck - livet kan ses som ett av de uttrycken såklart..! Dessutom utforskade vi intuitivt målande och samskapande på duken... Håll gärna utkik för fler dagsretreater, de lär komma! Men tills dess, nu när Covid är på enorm framfart också - vill jag bjuda in dig till en digital version av kvinnocirkel i fullmåne, som sagt med kreativa förtecken.


Min förhoppning är att kvällen får vara fri från prestation. Mer en inbjudan att leka - och släppa gamla mönster av att prestera din kraft. Min önskan är också att kvällen får inspirera till att kreativit skapande kan få vara enkelt! Om du klickar på bilden, kan du läsa mer om cirkeln. Hoppas vi ses!


Dela gärna med dig till en vän eller kollega, som du tror skulle uppskatta kvällen. Det spelar ju ingen roll vart i världen man bor, så länge svenska funkar som språk! 

Detta gäller också för en annan kurs jag kommer att leda, med start den 21 februari. Den har ett lite annat fokus: nämligen Första hjälpen till psykisk hälsa. Det är en kurs jag gjort inom ramen för både anställning och som egen företagare senaste året, men aldrig erbjudit privatpersoner direkt. Nu vill jag prova det och se om du är intresserad av att gå den.

Kursen Första hjälpen till psykisk hälsa är utformad av Karolinska Institutet och är evidensbaserad. Fyra träffar á tre timmar. Fokus på tidiga tecken på psykisk ohälsa och sjukdom - vi täcker områden så som depression, ångestsjukdomar, psykossjukdomar, självmordsnärhet och substansrelaterade syndrom. En så viktig och fin kurs.

De senaste året har jag utbildat närmare 20 kurser MHFA (Mental Health First Aid) - jag tycker genuint att kursen är meningsfull och i princip alla (nästan 250 pers som gått för mig och mina teamies) har gett den tummen upp, och rekommenderar den varmt vidare. Faktiskt också just digitalt - för ett tryggt rum, att utforska dessa frågor tillsammans.


Dela gärna vidare information om kursen till ditt nätverk. Jag ger Vuxenversionen (utbildningen finns också i Ungdom och Äldreversion) denna gång, den omfattar 12 timmar. Vill du tillsammans med din bokcirkel, styrelse eller annan sammankomst göra utbildningen kan du kontakta mig för mer info! För företag finns mer info här.


Mer information om både kreativ kvinnocirkel och MHFA-utbildning hittar du på www.akkameditation.se eller genom att klicka direkt på bilderna. Du är mer än välkommen att höra av dig med dina tankar, frågor och reflektioner kring meditation, inre hälsa och kvinnocirklar, med mera..! Med värme,

Tove Eloa tove@akkameditation.se

Comentários


bottom of page