Höstens bästa (och gratis) hälsotips!

Varsågod! Idag ska du få det mest naturliga, helt kostnadsfria och mest kravlösa hälsotips som går att ge. Hur låter det? Låter det för bra för att vara sant? Kan det verkligen ge så mycket om det är gratis? Tipset är:

Ge dig själv tid i naturen.

Ut och sätt dig vid ett träd. Lyssna på havet. Klappa en sten. Lyssna på ljuden. Smaka på luften. För dig som bor med parker nära till: njut av grönskan. Stillheten.

Vila ögonen på himlen, i horisonten, en trädkrona eller sanden vid dina skor. Slut ögonen, lägg dig ner. Vila. Promenera om du vill. Sakta. Låt dig föras med, i vad som kommer till dig. Att naturen är en ursprungskälla till hälsa och läkning har ursprungsbefolkningar runtom på jorden alltid vetat och aldrig glömt. Många av oss i modern tid, har dock tappat kontakten. Glömt hur det känns att vistas och vara del av naturens vilsamma och samtidigt kraftfulla väsen. Det finns idag en hel del forskning på naturens effekter på oss, både i att vistas i natur och se på bilder av natur. Några dagar i naturen varje månad, bidrar till att stärka ditt immunförsvar, liksom att sänka kortisolnivåer - bland mycket annat. Dessutom är det många av oss som får kontakt med en varm känsla av sammanhang med något större, när vi vistas bland alla naturens träd, stenar, regndroppar, barr och kryp... Vill du ha några tips för en skön upplevelse i naturen? Här är några saker som jag tycker är bra att tänka på för att skapa en skön upplevelse av din stund!

• Klä dig varmt - att frysa är ju effektivt för att vilja åka hem ganska omgående. Ta med en extra tröja, skön jacka, shyssta skor. Fram med ryggsäcken!