top of page

DIY: När du har ett problem.

När det kör ihop sig i hjärtat (eller mer sannolikt i hjärnan!) så är det där med att tänka klart och chilla med tillit, inte alltid riktigt hemma.

Så tillåt mig att presentera: din egen DIY för När du har ett problem!1. Låt andra människor vara som de är.

De allra flesta gånger vi har ett problem, är det för att vi tycker att andra människor beter sig fel eller att världen borde vara annorlunda. Om vi låter bli att vilja förändra situationen/personen X, är mycket vunnet. Det betyder inte att vi håller med om eller tycker läget är härligt men att hämtar hem oss själva.
2. Tillåt dig själv att vara den du är.

Utöver att tycka saker om omvärld och medmänniskor, kan vi hinna med att tycka en del om oss själva. Som att vi faktiskt verkligen på riktigt borde vara på ett annat sätt. Ja - eller så Inte. Om vi låter oss själva vara som vi är: mycket vunnet.
3. Forcera inte fram lösningar.

När vi har ett problem brukar vi ofta vilja hitta en lösning asap - nyss. Helst för en kvart sen. Om vi slutar kräva lösningen av oss själva (eller andra)... mycket vunnet!

4. Lösningar kommer att uppstå.

Lösningar kommer alltid. Alltid. På sätt vi sällan kunde förutse på egen hand. Lättare att se i backspegeln, men ändå!

5. Ovisshet är en del av verkligheten.

Att inte veta hur nästa minut på jorden kommer att se ut, är en ovisshet av rang - och en gåva av frihet, parallellt. Tänk om bästa möjliga scenario vecklar ut sig!
6. Omfamna det.

Att omfamna ovisshet kan låta enkelt, kaxigt, omöjligt, oklart? Lättare sagt än gjort när problemradarn har hakat upp sig på full volym men då går vi tillbaka till steg 1 och repeterar hela kedjan, gång på gång, igen och igen.
 

Låter det lätt? Grattis! Låter det inte så lätt? Grattis - då har du en fin resa framför dig!


Jag lovar, helt sant ifrån hjärtat, att livet blir så oerhört mycket mer härligt att leva för varje nyans av ovanstående som du möjligen tar med dig. Varje dag, en övning att leva i mer kärlek, mer frihet och i mer frid.Om du vill dela resan och få stöd längs vägen, i form av samtal och meditation: kontakta mig. Jag tar emot i Visby men också online via videomöten, som brukar vara väldigt uppskattade. Du kan nå mig på 0739-136331 med ett SMS eller samtal, så att vi får en första kontakt och du får känna in om vår kontakt är rätt. Genom vårt samtal kan jag också lyssna in om jag tror jag är bäst lämpad att följa dig en bit på vägen, eller om jag kan rekommendera annan kontakt! Du kan läsa mer om min bakgrund på akkameditation.se/om akkameditation.se hittar du också mer information om närliggande events/cirklar. Hoppas att vi ses! Dela gärna vidare den här bloggen till någon som du tror skulle uppskatta det!

Tove Eloa Akka Meditation ~ Energiakademin tove@akkameditation.se

0739-136331

Comments


bottom of page