top of page

Berättelsen bakom Akka.

~ Berättelsen bakom Akka ~


Kanske har du hört, bakgrunden till hur det kom sig att Akka Meditation, kom till? Kanske är du helt ny, eller så har du följt med en stund. Oavsett vilket, så är du varmt välkommen att dela resan på jorden!


I många år levde jag ett liv som de allra flesta - middagar med vänner, relationer och sociala sammanhang, träning och TV i soffan, baka lite här och där, resa på weekends på helgerna.


Men, jag missade att skapa mitt liv inifrån - med intention, medvetenhet och tron på att jag var värd kärlek - inte ifrån andra, utan ifrån Mig själv och ifrån något högre.


En dag, det är nu snart tre år sedan - svimmade jag i badrummet hemma. Från ingenstans, vaknade jag blodig i pannan och med flera tänder sönderslagna. Jag blev inlagd på lasarett en natt, för koll av hjärtat - allt var väl, mitt hjärta friskt och starkt.


Tiden dessförinnan, hade själen börjat prata högt med mig - "lever du hela dig?". Jag gick med känslan av att dölja mig själv - att inte leva alla mina gåvor på jorden. Trots att jag hade ett meningsfullt arbete, allt jag egentligen kunde önska, så saknades något.


Jag hittade tusen anledningar till att inte kunna göra mer av det jag brann för - min andlighet. Tankar som "jag kan inte vara både socionom och prata om tidigare liv". Eller "jag kan ju inte prata med andra om kristaller, de kommer tro att jag är galen". "Det går inte att både arbeta och ha egen firma". "Jag vet inte hur och vad jag ska göra".


Inlagd på lasarettet, omtöcknad och med smärta särskilt i munnen - fick jag ett SMS av en nära vän. Hon visste inte vad som hade hänt, och vart jag var. I SMS:et stod "lever du hela dig?".


Jag minns att jag inte ens ville svara på hennes meddelande. Inte ens förvånad var jag, att hon kände så starkt att frågan kom i rätt tid. Litet senare på dagen svarade jag på SMS:et och berättade vart jag befann mig, och varför. Hennes nästa SMS blev "hur går det med din meditation?". Jag blev sur - la ner telefonen och svarade inte. Hon visste ju - och frågade för att väcka något i mig - att jag inte hade mediterat.


Jag hade inte valt att, inte vågat, sätta mig i meditation/inre seende, för att jag var rädd för vad som skulle bli synligt i mig.


En veckas sjukskrivning följde. Den veckan, hölls en guidad meditation på södra Gotland, hos en kvinna som Dauri rekommenderat mig (Dauri - som jag senare gick utbildning till prästinna och kristallhealer hos). Med stort motstånd, valde jag att boka in mig på meditationen.


Redan de första minuterna i mötet, rann tårarna. Redan de första minuterna av träffen, hade jag fått svar på så många av de frågor jag haft som sanningar och rädslor/motstånd. Jag fick starka visioner och bilder, i mitt inre, för hur det skulle te sig framåt - i mitt liv.


På vägen hem i bilen, började jag sjunga. Det hade varit länge sedan jag sjöng - och aldrig nånsin hade jag använt min röst till att guida meditationer. I bilen fann jag mig med att höra min egen stämma, klar och tydlig, hämta information intuitivt.


Ord räcker inte, för att beskriva det skiftet.


Någon dag efteråt, gick jag till min chef och bad om en tjänstledighet. Hon sa ja - direkt. Jag beställde mattor och kuddar. Jag bokade lokal. Jag bjöd in till min första cirkel.


Akka Meditation var född - Akka, som kommer ifrån berget i norr, Akkamassivet - som står stadigt i jorden med toppen högt i skyn. För mig är Akka bergsängeln, som jag, Eloa, är nära i själsminnen.


Áhkka är också moder jord, modergudinnan, i samisk mytologi. Sedan barnsben har namnet Akka följt mig, då jag ofta var norrut (Stora Sjöfallets nationalpark - googla gärna för vackra vyer och reseförslag i vårt vackra land) där släkten finns.Länge tänkte jag att Akka skulle bli namnet på min dotter, om jag fick en. Istället är Akka namnet på det jag föder fram i mig, varje dag, i varje möte. Urkraft, livskraft, det är kärlek och frihet, det är frid.


För dig som ännu inte delat tid med mig i cirkeln eller ensam, är du varmt välkommen. Idag lever jag ett liv - fortfarande med deltidsanställning parallellt med Akka - men i kontakt och med basen i mig och det högre, först av allt.


Jag ägnar dagligen tid till egen praktik, i stilla meditationer, rörliga meditationer och beröring liksom andningsövningar - det allra mesta rent intuitivt, efter vad min kropp och själ längtar efter.


Allt jag skapar här och med, för, dig, sker precis som det ska.

Välkommen att dela resan - och modet att leva dig!


Ha en härlig lördag!

Tove Eloa

2 Comments


Tove Eloa Öberg
Tove Eloa Öberg
Apr 26, 2020

Tack snälla @jessicajohansson för dina ord! Betyder mycket! ❤

Like

Jessica Johanson
Jessica Johanson
Apr 25, 2020

Så gott att läsa om din resa❤ du blir större, modigare och klarare i min relation till dig. Tänk vad ord är viktiga 🙏🙏🙏

Like
bottom of page