Berättelsen bakom Akka.

~ Berättelsen bakom Akka ~

Kanske har du hört, bakgrunden till hur det kom sig att Akka Meditation, kom till? Kanske är du helt ny, eller så har du följt med en stund. Oavsett vilket, så är du varmt välkommen att dela resan på jorden!

I många år levde jag ett liv som de allra flesta - middagar med vänner, relationer och sociala sammanhang, träning och TV i soffan, baka lite här och där, resa på weekends på helgerna.

Men, jag missade att skapa mitt liv inifrån - med intention, medvetenhet och tron på att jag var värd kärlek - inte ifrån andra, utan ifrån Mig själv och ifrån något högre.

En dag, det är nu snart tre år sedan - svimmade jag i badrummet hemma. Från ingenstans, vaknade jag blodig i pannan och med flera tänder sönderslagna. Jag blev inlagd på lasarett en natt, för koll av hjärtat - allt var väl, mitt hjärta friskt och starkt.

Tiden dessförinnan, hade själen börjat prata högt med mig - "lever du hela dig?". Jag gick med känslan av att dölja mig själv - att inte leva alla mina gåvor på jorden. Trots att jag hade ett meningsfullt arbete, allt jag egentligen kunde önska, så saknades något.

Jag hittade tusen anledningar till att inte kunna göra mer av det jag brann för - min andlighet. Tankar som "jag kan inte vara både socionom och prata om tidigare liv". Eller "jag kan ju inte prata med andra om kristaller, de kommer tro att jag är galen". "Det går inte att både arbeta och ha egen firma". "Jag vet inte hur och vad jag ska göra".

Inlagd på lasarettet, omtöcknad och med smärta särskilt i munnen - fick jag ett SMS av en nära vän. Hon visste inte vad som hade hänt, och vart jag var. I SMS:et stod "lever du hela dig?".