top of page

Barn och kristaller.

För några år sedan besökte min son och jag tillsammans några vänner som behövde behandlingspersoner för en kristallhealing, i den kurs Dauri (min lärare) just då höll.


Sonen ville inte prova att få behandling, men han och hans då 4-åriga kompis var båda som förtrollade av alla stenarna som fanns i rummet.


Ett helt rum, fyra-fem bord, fylla av alla möjliga stenar. Små och stora, tumlade, slipade, råa. En väldigt vacker syn för stora och små ögon!


Min son fastande direkt för en särskild sten, en stor kula silverobsidian. Jag kollade prislappen och undrade om det kanske inte kunde duga med en något mindre kula?

Neeeej, det här var den som skulle till honom. Ett svettigt scenario för mammans plånbok och förnuft! Var det verkligen rimligt att lägga de pengarna på en sten till min son, skulle han ens använda den?


Men - så fick det bli.Hans beslutsamhet var tydlig. Därför bestämde jag mig för att han skulle få ha den som sin. 100% rätt beslut, det är en sten han ofta återkommer till och hämtar mycket ur.


Den senaste veckan har min son varit sjuk, och behövt få både penicillin och hostmedicin, liksom smärtstillande. En riktig rysare för en annars pigg liten person, att vara så sjuk som han varit.


Igår valde han att sova med sin obsidiankula hela natten. Idag har han legat med den i soffan. Liksom flera gånger förut. Och ja - självklart är det penicillin och annat som gjort gott det sista dygnet - men i honom har också stenen givit honom gåvor på energiplan.


I grunden rekommenderar jag inte att sova med stenar eller ens ha dem för nära där du sover - för mig upplever jag stenarnas energi för kraftfull när jag ska sova. Men, om det finns skäl och syfte kan det absolut ha sin poäng. Undantag för mig är om jag arbetar med något tema, som kanske yttrar sig i obalans och krassligheter. Så även för sonen.


Hans kula har fått vara med honom när han varit orolig för saker, när han behövt grundande energi och stöd i sin vila - bland annat. Det är väl ändå fint, tycker du inte?


Sonen kompis mamma köpte för övrigt med sig några fina stenar hem den dagen, och jag vet att han hade dem i fickan på ett framträdande på förskolans sommaravslutning, för att få lite mod och styrka ifrån stenarna!


Om du är nyfiken på ditt barns upplevelse av kristaller och stenar


Låt ditt barn välja intuitivt!


Ha tillit till att ditt barn kan välja de stenar hen behöver. Uppmuntra och sitt gärna tillsammans med barnet och håll i stenarna, lek med dem - varsamt förstås - det gäller också stenar som du hittar på stranden.


Om ditt barn inte är intresserad: respektera det.


Det är inte för vuxnas skull våra barn ska intressera sig för stenar eller något annat. Låt ditt barn ha sin egen resa!


Vill du komma tillsammans med ditt/dina barn och upptäcka stenarna tillsammans med mig, boka gärna Samtal och meditation (50 eller 75 min) så anpassar jag en upplevelse för er!


Lycka till och skriv gärna dina egna tankar i kommentarerna, om barn och kristaller!


Tove Eloa

Commentaires


bottom of page