top of page

Att leva meditation.

Lördag, vitgråa moln på himlen utanför fönstret. En tvättmaskin i bakgrunden, en meditation i örat - och samtidigt knattret av tangenter som formulerar orden, här. Ljus tända på bordet, tvättberget från underjorden vid min sida - det får vänta. Snart kanske dags för lite kaffe, eller borde jag dricka vatten? Ja, kanske. Tar en djup gäspning, inspirerad av lugnet som rösten i örat ger mig i meditationen. En sak i taget? Nej, min hjärna jobbar sällan så. Allt pågår parallellt, och det är okej.


Att leva meditation, är för mig att acceptera det som är - hela tiden. Lyckas jag? Nej. Nästan aldrig. Om det nu är så mycket att lyckas med. I alla fall, om vi med att lyckas på något sätt menar "gjorde rätt", "klarade av med hedern i behåll", "var duktig". Jag tror inte på det sättet att närma sig meditation och närvaro.


Jag tror så mycket, på att det vi behöver öva är självkärlek, icke-dömande och självomsorg. I varje, varje givet nu.


Lyckas jag? Haha! Nej! Men - jag lär mig! Och det är ju att närma mig kärleken, varje gång - varje gång jag får syn på prestationen eller det hårda som kan hända i tanken. Varje gång jag får syn på hårdheten och vill mjukna - eller älskar hårdheten tills jag inte längre känner den, i mig.
Vad behöver du idag, närma dig i dig själv, med mer omsorg och kärlek till? Är det dina tankar om dig själv? Tankar om din kropp? Tankar om din längtan? Eller att inte ha vågat längta?


Själv ska jag ge mig gåvan i att fortsätta ligga stilla. Oavsett tvätthögen från underjorden, oavsett disken på bänken (tror jag - om jag inte får feeling och impuls att göra det - av självkärlek, för att jag vill ha det fint för mig själv, såklart!). Jag unnar mig att ligga stilla tills kroppen ber mig om något annat - känner in impulsen - lever meditationen, i kroppen.


Om du kan känna längtan efter att leva meditation, dagligen, öva närvaro och självkärlek och ritual i din vardag. Då har jag ett fyraveckorsprogram för dig, som börjar på måndag 4 maj. Det består av ljudfiler en gång i veckan, men också videos och inbjudningar till skrivande meditationer att göra, för dig själv. Likaså rörliga meditationer och beröringsövningar, som handlar om att återskapa och djupna i kontakten med Dig själv.


Magiskt, faktiskt. En så fin praktik att ha, dagligen, att checka in med sig själv och leva meditationen, i vardagen.

450 kronor kostar programmet, och du behåller allt material. Anmälan till mig på mail tove@akkameditation.se eller via FB/Insta, vad som blir enklast för dig.


Njut av din dag, av din impuls att vila eller att skapa. Njut av att vara du.


Tove Eloa

Opmerkingen


bottom of page