top of page

2019 - tack för allt.

Årets sista dag - och jag vill ge dig några alldeles extra genuina rader, att avsluta vårt Akka-år med, tillsammans. Jag gör det för att visa, att vi alla har våra resor - så även vi, som guidar andra in i ljuset och in i kärleken. Även vi, även jag, som absolut har min bas och starka tro, tillit, till att allt i grunden är väl. Även jag har drama, minst sagt.


Varför jag väljer att dela något så personligt, på min företagssida? Enkelt: det är sant. Jag har gått igenom sådant som många kämpar med och som många runt mig, tror att just jag inte kämpar med. Just därför gör det skillnad om jag delar med mig.


Kära 2019! Tack för att du började få mig på fötter efter ett tungt 2018 där jag på flera sätt nådde botten. Tack för att jag 2019 har fått förstå att jag kan simma på djupa vatten, lika mycket som jag kan sätta ner fötterna och vila mot en mjuk och trygg botten när jag inte orkar kämpa mer.


2019, tack för att du har gjort mig mer ödmjuk och i kontakt med alla mina sidor. härliga och ohärligt ärligt mänskliga. Tack för att jag fått lida mig igenom ångest för att hitta in i att ge upp - modet som går före, att be om hjälp. Modet att leva i självkärlek, sårbarhet och självomsorg först av allt.


Tack för allt mod och för att jag föddes till jorden med tillit inom mig, och tilltro till en kraft större än min egen.


Tack.


Det här året har alltså på många sätt varit magiskt och lika ljust som ljuset är, alltid. I grunden har jag gång på gång landat där - men gudarna ska veta, att jag också verkligen fått uppleva annat. Liksom så många gånger förut i mitt liv, att jag inte ens riktigt såg det som något märkligt. Men ibland kommer vi till en punkt, där det räcker. Där det får vara nog - kampen, smärtan.I slutet av 2018 var en sådan tid för mig, jag hade allt jag behövde och var ändå inte lycklig. Tvärtom, for jag illa av olika beteenden och mönster jag ägnat mig åt i flera år: i kortversion erkände jag mig maktlös inför ett beroende. Jag väljer att faktiskt inte skriva vilket beroende - för det spelar ingen roll, i alla fall inte just nu. För dig som har en smula koll på läget kring beroendesjukdom, kanske du känner till att oavsett drog (substans, beteende - välj själv) - så kvarstår beroendepersonligheten även i nykterheten. Så, oavsett vilket beroende jag nådde botten i, kan jag bara konstatera att jag har en förmåga att bli beroende av i princip vad som helst. Jag får hela tiden hålla mig nära Gud (som jag väljer att definiera energi, universum, det högre) och har valt bort x antal beteenden som stod emellan mig och friden. Och det finns ingenting som faktiskt slår det.


Ja - en oerhört smärtsam resa igenom abstinens - och kanske ännu mer smärtsamt: att montera ner hela sin person. Att del för del, gå igenom varje medveten del av sin person för att skapa en ny tillvaro därifrån. Varsamt bara ta med det som är rent, som är nyktert - in i en ny tillvaro, där det bor en oerhörd frihetskänsla och frid.


I början på 2020 har jag ett år nykter tid, som man kallar det i den där beroendesvängen. Helt riktigt, så betyder det att jag ju inte var helt vid mina vettiga sinnen när jag började guida dig på Akka - och jag önskar så, att du ändå fick möta fina stunder och närvaro, på den tiden. Med det sagt, är jag helt övertygad om att jag guidar än mer rent idag. Att jag håller mig själv ur vägen, betydligt mer än jag gjorde för drygt två år sedan. Vilken resa det är, att vara människa.


Som om detta inte vore nog, började det visa sig under hösten 2019 att det faktiskt inte heller räckte med att vara nykter för att må bra. tack vare nykterheten och allt det inre arbete jag gör både via min personliga resa i stegarbete, liksom meditation och ceremoni regelbundet, blev det än tydligare att det var något som inte stod rätt till. Jag hade verkligen gjort allt jag kunde på egen hand, allt. Alla strategier jag har, ingenting räckte. Viktigt faktiskt - att också få uppleva det, för att förstå ännu mer om människans utmaningar, när jag möter så många som också kämpar med sitt.Parallellt föll det sig så att jag fick möjlighet att delta i en studie, riktad till personer som upplevt traumatiska händelser inom en viss tidsperiod. Kortfattat, ledde studien fram till en insikt om att jag behövde söka sjukvård för trolig PTSD - vilket visade sig vara fallet. Posttraumatiskt stressyndrom, från när en nära anhörig blev allvarligt sjuk för ett par år sedan. PTSD är ett inte helt ovanligt tillstånd - men inte desto mindre allvarligt. Ett tillstånd som inte går över utan behandling - vilket jag har fått gåvan i att snart få påbörja. Helt fantastiskt att få uppleva att kroppen kan signalera som den gör - om än felsignaler - och att det finns hjälp att få.


Om något, har det här året varit en resa till ett nytt liv där jag gång på gång fått leva det jag lär: in i kärleken. In i hjärtat. Kontakt med kroppen, fokus på tacksamheten över vad livet ger - och när ingenting fungerar trots det: ta stöd av andra.


Våga dela - dela med vänner, dela med professionella. Ta emot det stöd du behöver - samtal, medicin, terapi, natur, sömn, tolvsteg, meditation och energiarbete, healing. Allt är välkommet - alla delar kan få ha sin plats.


V i k t i g t, är det! Och är det något jag ju brinner för parallellt med att jag möter dig i samtal och healing på Akka, så är det att bryta stigmat kring psykisk ohälsa. Stor del av min anställning går ut på det - en av mina största drivkrafter att arbeta som chef inom hälsofrämjande verksamhet, är att utgöra plattform för ökad förståelse för att psykisk hälsa (beroendesjukdom inkluderat) är något som berör alla och att det finns sätt att främja hälsa genom inre kontakt.


Ja - såhär kan det vara, livet! Svårt, magiskt och härligt på samma gång. Inte nog med detta, så har vi ju haft ett härligt år tillsammans på Akka också! VILKET ÅR!


Orkar du läsa en sammanfattning av vad vi mötts i under året? : )


- Marklyft & meditation - både workshop & fyra-veckorskurs! Dessutom en onlinekurs på samma tema! Tillsammans med min vackra vän, PT Tina Westberg!

- Meditation med barn & familjemeditation! Spännande, var det!

- Tonårsmeditation - utan vuxna, helt magiskt!

- Intention & intuition, meditation & energi, meditation & kundalini - olika teman på vackra kvällar i cirkeln.

- Eld- & fullmånemeditation, liksom naturmeditation

- Meditationskväll för kvinnliga företagarkollegor - härligt!

- En helt magisk energiretreat med min magiska vän Regina Hansson på härliga Mavens Kustnära Stugor!

- Almedalsmeditation, för en mjukstart på veckan.

- Fullmoon Soundhealing Ceremony med ännu en magisk vän och syster, Annika Lynton!

- Workshop: Vägar till inre hälsa, med fokus på den existentiella hälsan.

- AW-meditationer

- Mantra & meditation i Bro kyrka - med Irina Röjås och André Nobré (Lua Mantras) - svårslagen kväll!

- Ceremoni för tacksamhet - och ett hej då till den vackra lokalen på Orionskolan, för att fortsätta i meditationsrummet hemmavid.

- Samtal och meditation, kristallhealing och själsvila - många av er har hittat till det enskilda mötet. Tack extra mycket, för det förtroendet!


Sist men inte minst, i december både start på min första ettåriga energicirkel! liksom idag på självaste nyårsafton, en nyårsmeditation och ceremoni för att avsluta året!Parallellt har jag dessutom Ä N T L I G E N valt vägen att bli kristallhealer och prästinna, enligt Dauris tradition. Två vändor till Frankrike för att hämta hem minnen från förr, om mina gåvor och om stenarna - liksom kärlekens kraft. Ett magiskt år, på så många nivåer.2019 var också året då jag valde att fråga Dauri om mitt själsnamn: Eloa. Hon som bringar Guds frön till jorden.


ENERGI är ett ord som sammanfattar vad som är möjligt att skapa när vi hämtar ifrån källan som är själens kärlek!


Med detta vill jag önska dig en vacker sista dag på 2019 - släpp taget om vad den än ger dig, och vad som blir din morgondag.


Fokus på kärleken, i hjärtat, och på att du är tillräcklig - du är fantastisk.


Önskar dig ett magiskt 2020 i kontakt, närvaro och i din sanning!


Varma kramar Tove Eloa

Comments


bottom of page