top of page

Mer om mig

 

profilbild.jpg
Jag sätter frön, du växer...

Varmt välkommen hit - vad fint att ha dig här!

Mitt namn är Tove Eloa Öberg, och mig hittar du i Visby på Gotland. Låt mig presentera lite om mig och min bakgrund! Men först, mer om vart namnet Akka Meditation kommer ifrån.

 

Akka är enligt samisk mytologi och tradition, namnet på modergudinnan - Moder Jord.
 

I norra Sverige hittar du även Akkamassivet - det är ett högt och väldigt vackert berg, som jag emellanåt fick se i horisonten som liten. All min släkt finns i Gällivare & Malmberget, därifrån körde vi ofta till Stora Sjöfallet och borrade hål och fiskade i solskenet genom metertjocka isar, liksom eldade direkt på isen och grillade korv. Nära, stod hon där - majestätisk, med all sin kraftfulla energi: Akka.

 

Jag tänkte länge att Akka skulle bli namnet på min dotter, om jag fick en. Ingen dotter i sikte - men efter en resa i det inre, fick jag också förstå att namnet Akka alltså hörde ihop med en kraftfull och livgivande energi. Hon fick ge namn till mitt företag - och stå för stabil grund med rötterna i jorden, liksom toppen rikt sträckt in i det himmelska.
 

Så - vem är jag då?

Jag är 37 år gammal och lever varannan vecka tillsammans med min son, varannan vecka solo. Jag har ett rikt liv där jag arbetar både med Akka Meditation, driver Popcornpodden liksom arbetar som enhetschef/verksamhetsledare inom offentlig sektor. 


Jag är utbildad socionom (Göteborgs Universitet, 2008-2011) och har de senaste åren arbetat särskilt med grupper och individuella kontakter kring psykisk hälsa, existentiell hälsa och med ledarskap liksom verksamhetsutveckling.

Jag är också kristallhealer och prästinna enligt Dauris tradition - en väg som har kommit till mig, där jag fördjupat mina egna gåvor och kunskaper inom andlighet, regression och elementhealing.

Mitt bästa sätt att vara ledig och njuta av min egen tid, är i en varm bastu och i kallt hav, i en skön soffa med Netflix, eller framför en vacker eld vid havet, med kaffe i en termos. Svårare än så, är det inte att få mig i balans och i kontakt med frid och glädje!

Mitt liv har, om än inte med så oerhört många år i CV:t som man kan tänka sig med allt drama som livet bjudit på, också givit enorma gåvor.

 

Akka Meditation och Popcornpodden är mitt sätt att ge vidare det som har förändrat, och fördjupat, mitt eget liv.

Kort kan jag också nämna att jag bland annat har med mig följande i kompetensväg:

- Socionomprogrammet (210 hp Göteborgs Universitet)

- Kristallhealer enligt Dauris tradition

- Existentiell hälsa

- Coachande ledarskap

- Svåra samtal

- Suicidprevention

- Sorgebearbetning

- Projektledning

- Tantrisk filosofi

- Förändringsledning

- MHFA Första hjälpen till psykisk hälsa (Vuxen)

-  Instruktör MHFA Första hjälpen till psykisk hälsa (ungdom, vuxen, äldre)

Ps.
Välj med hjärtat. Mina kompetenser spelar mindre roll, om du inte känner att vi riktigt lirar energimässigt. Jag finns här för ett första, enkelt möte där du kan känna efter. Kontakta mig för mer info.

bottom of page