top of page

lör 26 nov.

|

Akebäck, Gotland

Sacred Rope

Sacred rope är en heldagsworkshop med närvaro i kroppen, utforskande & kommunikation av behov och gränser genom meditation och shibari. Läs mer genom att klicka nedan!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Sacred Rope
Sacred Rope

Tid och plats

26 nov. 2022 10:00 – 18:00

Akebäck, Gotland, AKEBÄCK SMISS 134, 621 92 Visby, Sweden

Gäster

Om evenemanget

Vill du djupna och utveckla din förmåga till närvaro med dig själv och tillsammans med andra? Vill du känna mer kontakt med din kropp och vad som är levande i dig? Vill du utforska mer av din egen förmåga att uttrycka behov och sätta gränser? Vill du utforska balansen mellan kontroll och tillit, mellan att känna dig fast i gamla mönster och friheten i att släppa taget om gamla föreställningar?

Kan du känna igen dig i att återkommande fastna i gamla tankemönster eller beteenden, där du inte mår riktigt så bra som du skulle kunna må?    Känna dig fast i gamla strukturer och låst i dina tankar kring hur du skulle kunna förändra situationen eller ditt förhållningssätt?

Kanske tystna i sammanhang där du skulle vilja och behöva uttrycka dina behov till den du möter? Eller vilja utveckla din förmåga att läsa av och verkligen möta den du vill relatera djupare till?

Tänk om du har makten att säga ja eller nej till det du känner dig låst i, friheten att ta dig loss ifrån det som skaver – och möjligheten att få vila i att bli hållen av någon som tar hand om din trygghet för en stund?

I den här heldagsworkshopen och grundkursen välkomnas du att tryggt utforska meditation och närvaro genom shibari, att binda eller bli bunden med rep. Genom att öva närvaro i tanke, känsla och kropp genom kontakt med repen, kan vi också öva på att känna in våra behov och att uttrycka dem till vår partner för kurstillfället/i livet i stort. Vi kanske dessutom upptäcker att vi oftare än vi tror, binder fast oss själva i våra egna, inre föreställningar om oss själva eller om omvärlden.   Många associerar shibari, japansk repbondage, med sexuellt intima sammanhang. I denna workshop har vi fokus på rep som väg till ett närvarande möte med dig själv och den du möter, utan sexuella förtecken (även om alla känslor och upplevelser är välkomna att hända inom dig).     Kursupplägg & innehåll

Stort fokus läggs på att skapa förutsättningar för trygghet i gruppen och hos dig som deltagare. Vi tar stöd av meditation och närvarotekniker för att under dagen öva på att fortsätta vara närvarande genom övningarna. Därifrån går vi igenom grunderna för säkerhet – fysiskt, psykiskt och emotionellt. Du får också lära dig mer om hur du kan hitta rätt rep för just dig.

Under dagen får du lära dig att binda en överkroppsbindning, liksom att öva i att påverka den du binder. Du får lära dig det viktigaste kring att vara i rep - vara bunden - så att du kan känna dig trygg i att släppa taget.

Vi går också igenom   * hur du förmedlar intentioner (som den som binder) och hur ger du respons (som den som blir bunden), * hur du som binder få din partner att följa dig – med repen och din kropp som verktyg och hur kan du som bunden släppa taget och bara följa, * hur du som binder styra och försätta din partner i olika sinnesstämningar – och hur visar du som blir bunden dina reaktioner på förmedlade sensationer. * tips på tekniker som gör det möjligt att ta kontrollen även för dig som är mindre till växten än din reppartner.

Förkunskaper

Den här workshopen och grundkursen passar både dig som är helt ny inom både meditation och shibari/kinbaku och dig som har längre erfarenhet.

Tid & plats

Lördag 26 november klockan 10-18 med ca 1h lunch.

Praktisk information

- Kom ensam eller tillsammans med en vän. Ni turas om att binda varandra. - Kom i mjuka, bekväma kläder. - Rep finns att låna såväl som att köpa på plats. - Ta med lunch, det finns möjlighet att värma mat. - Vi bjuder på fika under dagen.

Pris

1500 kr inkl. moms per person. Du bokar genom att anmäla dig via den här sidan, betalning sker sedan via Swish eller bankgiro, du får dessa uppgifter i bekräftelsemail som kommer när du bokat.

Arrangörer

Christopher och Maria driver Stockholm Kinbaku Studios och erbjuder kurser och workshops inom shibari och kinbaku. De lägger stort fokus på trygghet och säkerhet som förutsättningar till frihet, liksom på att lära sig binda med känsla, skicklighet och den bundnes upplevelse i fokus.

Tove Eloa Öberg driver Akka Meditation – Energiakademin, med fokus på psykisk och andlig hälsa med närvaro, ritual och relation som vägar till läkning och livskraft. Tove Eloa är socionom, cert. Stress och traumamodellen, instruktör i Första hjälpen till psykisk hälsa liksom eldprästinna. Hon driver också två poddar inom psykisk hälsa.

Dela detta evenemang

bottom of page