top of page

4 tillfällen, start 21 februari

|

Zoom

Onlinekurs: Första hjälpen till psykisk hälsa

En viktig utbildning om tidiga tecken på psykisk ohälsa och sjukdom - en utbildning som gör skillnad för andra och även dig själv.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Onlinekurs: Första hjälpen till psykisk hälsa
Onlinekurs: Första hjälpen till psykisk hälsa

Tid och plats

4 tillfällen, start 21 februari

Zoom

Om evenemanget

Första hjälpen till psykisk hälsa är en utbildning som ursprungligen kommer ifrån Australien, där den går under namnet "Mental Health First Aid" (MHFA).

Kursen omfattar 12 timmar och du som deltar får lära dig mer om tidiga tecken på psykisk ohälsa och psykisk sjukdom. Kursen täcker teman så som depression, ångestsjukdomar, självmordsnärhet, psykossjukdomar och substansbrukssyndrom.

Du får också lära dig hur du kan bemöta en person som uppvisar tidiga tecken på psykisk ohälsa eller sjukdom.

Det är en utbildning som verkligen gör skillnad för många människor - nu och på sikt. Det är också bevisat att den som deltar i kursen, själv får positiva hälsoeffekter genom sitt deltagande.

~~~~~~~~~~~~~

Kursen är upplagd över fyra tillfällen med tre timmars digitalt möte per gång. Det är obligatorisk närvaro vid samtliga träffar för att du ska bli certifierad Första hjälpare enligt Karolinska Institutet.

Vi möts i en sluten grupp klockan 17.30-20.30 dessa datum:

* Mån 21 februari

* Tis 22 februari

* Mån 28 februari

* Tis 1 mars

Du som deltar i gruppen får också tillgång till en sluten Facebookgrupp för att dela tankar och erfarenheter mellan tillfällena och efter kursens avslutning.

Anmälan sker till tove@akkameditation.se eller här via hemsidan.

Observera att anmälan via hemsidan inte ger dig betalningsmöjligheter. Efter din anmälan kontaktar jag dig (vanligen inom 24 timmar) via e-post. Du anger i e-post vilken prisnivå du önskar betala samt betalar via faktura eller Swishbetalning.

Vid frågor, maila eller skriv sms till 0739-136331 så ringer jag upp dig!

~~~~~~~~~~~~~

Jag som leder kursen heter Tove Eloa Öberg, jag är socionom och har under hela mitt yrkesverksamma liv arbetat med hälsofrämjande fokus. Särskilt med psykisk och existentiell hälsa samt riktat mot anhörigfrågor, bland annat.

Sedan några år driver jag också Akka Meditation och Energiakademin, med fokus på inre hållbarhet, psykisk och andlig hälsa liksom ledarutveckling.

Sedan september 2020 har jag genomfört närmare 20 utbildningar inom 

MHFA, både vuxen- och äldreversionen. De allra flesta utbildningar digitalt, vilket är en genuint fin upplevelse.

~~~~~~~~~~~~~

Kostnad för kursen ser du nedan, med tre valbara nivåer. Priserna inkluderar manual ifrån Karolinska Institutet (att behålla efter avslutad kurs) samt inräknat 25% moms.

BAS  1895 kronor per person 

MELLAN  2295 kronor per person 

STÖD 2695 kronor per person

För att jag och vi som utbildar i frågor som rör psykisk hälsa och suicidprevention, vill jag bjuda in dig att om du har möjlighet bidra med det du kan - det kan göra att någon som inte har lika stora möjligheter kan delta till en lägre kostnad när det behövs.

Du som inte har ekonomiska förutsättningar att göra kursen tillsammans med mig, läs gärna mer på www.mindshiftgotland.se för att ta del av eventuellt kostnadsfria utbildningar som ibland erbjuds därigenom.

~~~~~~~~~~~~

Om du gör kursen som del av ditt företagande gäller ett särskilt pris, kontakta mig för mer information - se nedan. Kanske vill du göra utbildningen tillsammans med några företagskollegor eller erbjuda den till dina medarbetare?

Kontakta mig för offert på toveeloa@energiakademin.se

För företag ger jag utbildningen tillsammans med min MHFA-kollega Madeleine Juniwik. Du kan läsa mer om oss här: www.energiakademin.se/mhfa

Dela detta evenemang

bottom of page