top of page

Tvål & handsprit, ljus & kärlek.

Även jag ska dela några ord såhär i Coronatider. För det är faktiskt svårt att inte göra det - alla blir ju på endera sätt påverkade av situationen - lokalt, nationellt och globalt. På det individuella planet drabbas vi eller påverkas olika mycket. Hur är det för dig?


Vissa av oss - de allra flesta - är i grunden trygga och behöver inte vara oroliga för att bli särskilt sjuka.

Några av oss - i utsatta grupper, såsom redan sjuka eller nedsatta av årsrikedom, har ju visat sig vara mer i riskzon för svårare sjukdom och allvarligare konsekvenser.


Någonstans gör ju ändå hela fenomenet med Coronavirus något med oss, som människor. Vi reagerar på olika sätt. En del går in i panic-mode och hamstrar sina egna förråd fulla, andra erbjuder sig direkt att hjälpa den som blir sjuk att handla. Någon blir smärtsamt orolig för sin egen hälsa, en annan tycker det är så överdrivet att hen fortsätter gå ut på stan och hosta torrt. Ja, alla har vi våra sätt och det är väl också det som får evolutionen att ha sin gång...


Min ingång är ändå den - att nu är tid att leva kollektivet framför egot.

För mig handlar det både om att hedra de rekommendationer som kommer ifrån expteris. Lika mycket handlar det om att hedra Dig, och inte låta egot och rädslorna ta överhanden.


Tillåt dig vila och att meditera in i din inre kärna av frid.

Kom ihåg ditt inre: hedra eventuell oro men se också nyktert på den. Läs info från säkra källor och ta en stund i taget. Att som människa leva i kontakt med den på flera plan kollektiva rädsla som faktiskt råder just nu - det kan tära på oss både medvetet och omedvetet, på energinivå. Är det något just nu, som lär oss att leva nu och här - och inte skapa "sanningar" om framtiden, så är det väl ändå detta virus?

Egentligen vet vi lika lite om det som vanligt - men i "vanliga fall" tror vi att vi har koll - då vi har kunnat skapa referensramar utifrån tidigare händelser. Nu är det nytt - ingen har varit med om exakt det här förut.

Och även om ingen vet särskilt mycket, ändå vet vi mer i modern forskning mot vad vi hade gjort innan modern teknik och moderna kommunikationer. Ironiskt nog är det ju också nu, tack vare/på grund av de moderna kommunikationerna som smittan spridits i den hastighet den fått göra. Det här viruset har fått sin snabba spridning genom vårt sätt att leva på jorden 2020 - det kan man tycka både det ena och det andra om. Men, kan det också vara en signal till oss människor att sakta ner?


Moder Jord ber oss sällan så kraftfullt som nu, att sänka tempot, hedra våra kroppar och varandras - hur krasst det än kan låta.
När du mediterar, passa på att sända en bön och tanke till det kollektiva om att alla människor ska få leva utan smärtor, oro och lidande. Att alla människor ska få leva fria, lyckliga och i kärlek.


Stanna hemma om du är osäker på om du bär viruset - men gå till jobbet om du är frisk.

Att stanna hemma är viktigt om du är minsta osäker på om du bär smittan, så är det bara - för att få ner smittspridningen. Och varför vill vi det, bortsett från att givetvis bidra till att de mer utsatta grupperna blir sjuka? Enligt experter ska du stanna hemma även vid mycket milda symtom. Då bidrar du till att sprida ut eventuella insjuknanden och på så sätt bidra till att vården på ett mer hanterbart och hållbart sätt kan möta behovet hos de som insjuknar med svårare symtom. Bra, va? Men - gå till jobbet om du är frisk! Det är viktigt att vi som kan och har hälsan, fortsätter leva våra liv med mening och glädje, bidrar till goda relationer och sociala kontakter, kanske allra särskilt just nu.


Du som behöver stanna hemma - ring en kompis, starta en videochat, bjud in till middagshäng, bokcirkel eller kompisyoga via din laptop. Det här är en tid för att leka med det kreativa för att mötas när kroppen kan behöva vila!

Ge dig själv själsligt, mentalt och socialt sammanhang, även om din fysiska kropp behöver avskildhet.

Sist men inte minst några ord om hur jag själv hanterar läget just nu. På det personliga planet möter vänner och familj, både fysiskt men också via sociala medier. Jag lagar mat, fixar med min nyupptäckta hobby kombucha (Mvh Eder Hipster) vilar, mediterar en del, lyssnar på skön musik och på poddar. Hedrar min energi och renar mig ifrån de intryck jag tar emot, som inte tjänar till något gott i det högre.


Professionellt - jag arbetar ju utöver Akka Meditation även i offentlig sektor i en gren som inte har den mest samhällsviktiga funktionen men likväl har i uppdrag att möta bland annat personer 65+. Det gör att jag senaste veckan har fått hantera frågan i min verksamhet - ett speciellt läge. Framåt kommer jag ha möjligheten att jobba mycket på distans via telefon och videomöten, vid behov.


Detsamma gäller möten här på Akka Meditation. Samtal, healing och meditation fungerar i de allra flesta fall väldigt väl även online. Så ha med dig det, nu och en tid framåt. Jag bjuder in dig till ett digitalt mötesrum (Zoom) som är enkelt att hantera, eller ringer dig via telefon/Whatsapp.


Du som vill kan givetvis också fortsätta att komma på fysiska träffar, enskilt och i cirklar. Jag har små cirklar och litar på att du som kommer känner efter om du är frisk, såklart. Detsamma gäller Energiretreat Naturkontakt. Ja - planen är att köra - om Universum vill! Jag menar när jag säger, att detta är en övning i tillit. Ingen vet just nu, hur läget är 17-19 april. Därför kan jag än så länge våga utgå ifrån att det är möjligt att få dela en helt magisk helg i cirkeln på Mavens Kustnära Stugor! Sikta på det, du också.


Ps. Tvål och handsprit, ljus och kärlek.
Tove Eloa 0739-136 331

tove@akkameditation.se

Comments


bottom of page