Göra ingenting?

Hur ofta i ditt liv gör du "ingenting"? Finns det en öppning inom dig, att faktiskt planera in tid för att göra - noll - och så lite som möjligt?


Många av oss bär nog, sedan tidiga år på jorden, en idé om att full kalender betyder mening och driv, duktighet och så-gör-man-ju-bara.


Men, vad händer då - om vi väljer tvärtom?


Helt klart är det så, att jag bär ett minne inom mig från mötet med Bob Hansson i Popcornpodden, alldeles nyligen. Just idag, också publicerat både avsnittet och bloggen på popcornpodden.se Lyssna gärna - det var ett himla fint möte.


En liten stund av landning här i min soffa, är det de tankarna som far omkring inom mig. Istället för att dessutom göra just det, ingenting, väljer jag att skriva ner de här raderna. I en idé, förvisso, om att snart vila och sluta ögonen en stund. Integrera den här dagens intryck - som hunnit bli flera fina, viktiga och givande. Men, som trots allt det fina, viktiga och givande - ju inte blir något alls inom mig - om jag inte faktiskt just integrerar, tillåter mig att landa i hjärtat och stunden som är nu.


Jag vet inte hur det är för dig (men jag himla nyfiken - så berätta gärna i en kommentar eller en enskild kontakt, på riktigt - gör gärna det!).


Men för mig, är det just nu - och sedan en tid - ganska intensivt för mig. Det är en känsla jag är van med, uppskattar och kan känna en stark kreativitet i. Med det sagt, så tror jag inom mig till 100% på att det också är så att vi behöver välja bort intryck och aktiviteter i våra liv, likväl som vi väljer att lägga till.