top of page

Göra ingenting?

Hur ofta i ditt liv gör du "ingenting"? Finns det en öppning inom dig, att faktiskt planera in tid för att göra - noll - och så lite som möjligt?


Många av oss bär nog, sedan tidiga år på jorden, en idé om att full kalender betyder mening och driv, duktighet och så-gör-man-ju-bara.


Men, vad händer då - om vi väljer tvärtom?


Helt klart är det så, att jag bär ett minne inom mig från mötet med Bob Hansson i Popcornpodden, alldeles nyligen. Just idag, också publicerat både avsnittet och bloggen på popcornpodden.se Lyssna gärna - det var ett himla fint möte.


En liten stund av landning här i min soffa, är det de tankarna som far omkring inom mig. Istället för att dessutom göra just det, ingenting, väljer jag att skriva ner de här raderna. I en idé, förvisso, om att snart vila och sluta ögonen en stund. Integrera den här dagens intryck - som hunnit bli flera fina, viktiga och givande. Men, som trots allt det fina, viktiga och givande - ju inte blir något alls inom mig - om jag inte faktiskt just integrerar, tillåter mig att landa i hjärtat och stunden som är nu.


Jag vet inte hur det är för dig (men jag himla nyfiken - så berätta gärna i en kommentar eller en enskild kontakt, på riktigt - gör gärna det!).


Men för mig, är det just nu - och sedan en tid - ganska intensivt för mig. Det är en känsla jag är van med, uppskattar och kan känna en stark kreativitet i. Med det sagt, så tror jag inom mig till 100% på att det också är så att vi behöver välja bort intryck och aktiviteter i våra liv, likväl som vi väljer att lägga till.


En tid nu, har jag fått uppleva rikedomen i relationer som har kommit till mig - varma övningar i sårbarhet, närhet, öppenhet. Rikedomen i erbjudanden om uppdrag som kommit till mig - gåvor i form av fler möjligheter till utveckling och samarbeten professionellt, både med Akka, Popcornpodden och på andra sätt som jag inte kunde föreställt mig.


Varje, varje sådan sak som kommer till mig - som kommer till dig, till oss. Bär en gåva.
Men - är gåvan att varsamt ta emot det som vill få komma? Att mjukt hålla gåvan i handen, känna den - nyfiket knyta upp presentsnöret, veckla ut pappret, närma sig innehållet?
Att våga se gåvan, presenten där inuti. Hur vacker den än är - våga stå kvar i känslan av är det här en present som jag behöver och som livet vill att jag sparar i mitt liv, just i den här stunden?

Jag vet inte, just idag - vad svaret är för mig i det som pågår inom mig, i mitt hjärta och tanke-kontor.


Däremot vet jag, att stunden av att göra ingenting. Att låta mig vara i ovisshet, smaka på det som väcks i mig av att öppna för ett ja - eller öppna för ett nej - ger mig svaret, med tiden. Hur svårt jag än kan känna att just den väntan och vilan faktiskt är - för så är det för mig - en utmaning, en övning och en gåva i närvaro genom den resan.


Min önskan idag, med den här texten, är just att ge vidare en öppning och inre tillåtelse till dig - att välja, men också kanske våga välja bort. Frigöra tid - energi - till det som livet vill för dig - just nu.


Tove Eloa

Akka Meditation & Popcornpodden.se

1 Comment


Jessica Johanson
Jessica Johanson
Nov 20, 2020

Kloka kvinna, pausar just nu livet en stund och söker tillit till det som komma ska... så dina ord värmer. 🙏❤

Like
bottom of page