top of page

Förändring i livet?

Hej på er, fina ni som följer!


Ikväll vill jag dela några ord om förändring, inspirerad av det livet ger just nu. Jag hoppas att det ska kunna bli ett inlägg som ger lite hopp till dig som genomgår en förändring i livet (eller skulle behöva göra det) och möter på inre motstånd, på något sätt.


Idag har jag varit på ännu en kursdag i just förändringsledning, som del av mitt uppdrag som chef. Jag älskar den typen av utbildning och lärande! Det här inlägget relaterar ändå mer till det där vi kallar livet, mer privat eller personligt .


Just idag, landade den här utvecklingskurvan av förändring I mig på flera sätt: just utifrån det ovan skrivna.

Att jobba deltid som chef, deltid driva företag och podcast. Det är en sak när man har barn på deltid, varannan vecka!


På temat förändringar: det är något ganska annorlunda att göra precis detsamma med barn på heltid, sen en tid tillbaka.


Varför delar jag det här? Jo, i någon önskan om att leva sant. Dela det härliga och det mer prövande! För det är ju så livet är - en del saker väljer vi medvetet och annat kommer till oss!


För hur 100%-igt rätt det såklart än är ❤ så är det ju en förändring, så är det bara!


Just nu är det ändå en resa i att tillåta tid att landa i en lite ny tillvaro.


För det är klart, tankar dyker upp: kan jag vara hållbar för mig själv, närvarande som mamma med allt vad det betyder? Vara i kontakt med det som är viktigt för mig som kvinna, liksom att fortsätta leva och driva det jag hittar mening i?


Blir det lika många drivna planer med Akka Meditation som planerat, just nu?


Blir det Popcornpodd varannan vecka?


Blir det lika mycket energi kvar på kvällen en dag efter chefsjobb?


Svaret är i korthet: en dag i taget! Måste jag och vi som människor, ha alla svar direkt? Hur kan vi stå ut i ovisshet, men också skapa rum för det som fyller på och ger energi under den tid vi ställer om?


Podden - det beror på feeling och impuls hur ofta. Blir det lika bra som jag önskat? Oklart - men inte min sak att bedöma bra/dåligt. Podden är min lekplats och jag önskar ju få leva den så! Då får jag också släppa taget om Hur och När, Vad ska hända. Bara öppna för att dela det som kommer till mig.


Alla x antal HIMLA FINA planer för Akka? Är det nu de ska genomföras? Tydligen inte..! Men det jag gör, gör jag helhjärtat! Älskar t.ex. den varma kvinnocirkel jag leder online i tio veckor, där vi delar närvaro, på flera vackra sätt.


Är energin eller snarare När jag kan skapa eller vila, som den var innan förändringen hände? Nej, kort sagt.


Men med hjärtat och sen inre kompassen inställd på att ha tillit, så tycks det vara möjligt. Rentav fint!


Att genom att öva närvaro och att vara så nära nuet som möjligt, hitta till vila och kreativitet. Liv!
Att genom att värdera upp och prioritera tid för det som ger mening och glädje. Montera ner tankar om hur högt prioriterad en tvättkorg rimligen kan få vara..?


Att se förändring som en gåva som ger möjlighet att omvärdera den vardag du har, normer och konstruktioner du har "för att det ju brukar vara så".


Att genom öppenhet till känslor och tankar, tillåta det som är veta att allt här jorden ju är ganska tillfälligt när allt kommer omkring. Öva på att be om hjälp av de nära som finns! Välja relationer som fyller på, vistas i naturen.


Och som om det inte räckte till av fina gåvor, mjukt konstatera att förändring är det bästa som kan hända för oss, för utveckling och gåvor som vi kanske aldrig hade sökt på egen hand.


Tack för att du läste hela vägen hit!


Dela gärna en kommentar om du fick någon tanke eller känsla som du vill dela med dig av!Ta hand om dig! Tove Eloa Öberg

2 comentarios


Tove Eloa Öberg
Tove Eloa Öberg
11 feb 2021

@Jessica Tack snälla för din kommentar! Känns gott att dela sammanhang! ♡

Me gusta

Jessica Johanson
Jessica Johanson
11 feb 2021

Känner igen mig så mycket i dina tankar, underbart att dela det med dig🙏❤

Me gusta
bottom of page